|
2024-01-10 05:47:07, szerda
|
|
|
A párolt kelbimbó sok módon szolgálja az egészségünket - diós-mézes párolt
kelbimbósaláta-recepttel
A kelbimbó a keresztesvirágú zöldségek táborát színesíti csakúgy, mint a brokkoli,
a kelkáposzta, a karfiol és a káposzta. Rengeteg előnnyel bír az egészségünkre
nézve. Az egyik az, hogy antioxidánsokban bővelkedik, amelyek megvédik a
sejteket a rákos betegségektől és a szívbetegségektől. C-vitamint is tartalmaz,
amely szintén antioxidánsként működik. A C-vitamin segít a szövetek javításában
és növekedésében. Elengedhetetlen a csontok, a fogak, a bőr és a porc
növekedéséhez.
A kelbimbó gyulladáscsökkentő ereje a krónikus betegségek, köztük a szív
betegségek és a rákos betegségek csökkent kockázatához kapcsolódik. Ez
azért van, mert fitonutrienseket, olyan növényi vegyületeket tartalmaz, amelyek
csökkentik a gyulladást és a rák kockázatát. Gyulladáscsökkentő vegyületei
megvédik a sejteket a DNS-károsodástól is. Egy tanulmány leírta, hogy azoknál
az embereknél mutattak ki kevesebb gyulladást a vérükben és a vizeletükben,
akik rendszeresen fogyasztottak keresztesvirágú zöldségeket.
A kelbimbó az antioxidáns erejét nemcsak a rák és a szívbetegségek, hanem a
cukorbetegség elleni védelemre is használja. Egy tanulmány szerint ugyanis a
keresztesvirágú zöldségek fokozott bevitele jelentősen csökkentheti a cukor
betegség kockázatait.
Rostokat is tartalmaz, ami megint csak segít szabályozni a vércukorszintet,
támogatja az emésztőrendszer egészségét és táplálja a hasznos bél
baktériumokat, amelyek hozzájárulnak a pozitív hangulathoz, a megfelelő
immunválaszhoz, az immunitáshoz és a gyulladáscsökkentéshez.
K-vitaminban is bővelkedik a kelbimbó. A vérrögképződés megelőzése mellett
a K-vitamin szerepet játszik a csontok egészségének fenntartásában, és segít
megelőzni a csontvesztést is.
A kelbimbó hasznos forrása a karotinoidoknak is, amelyek A-vitaminná alakulnak
a szervezetben, ilyen például a béta-karotin. A karotinoidok jót tesznek a szem
egészségének, mégpedig a kék fény által okozott szemkárosodás megelőzésével.
Mivel tele van C-vitaminnal, így hozzájárul a bőrben képződő kollagén
termeléséhez. A kollagén ragyogóvá és feszessé varázsolja a bőrt.
A kelbimbó alfa-linolénsavban is bővelkedik, amelyet ALA-nak is szoktak nevezni.
Az omega-3 zsírsavaknak is gazdag tárháza, amelyek javítják a koleszterinszintet,
csökkentik a vérnyomást és megakadályozzák a szívbetegség kialakulását.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító növények 2. |
|
Címkék: antioxidánsokban, fitonutrienseket, keresztesvirágú, antioxidánsként, elengedhetetlen, vércukorszintet, emésztőrendszer, karotinoidoknak, megakadályozzák, vérrögképződés, szívbetegségek, fenntartásában, immunválaszhoz, kelbimbósaláta, megelőzésével, linolénsavban, betegségektől, egészségünkre, növekedésében, növekedéséhez, fogyasztottak, baktériumokat, csontvesztést, hozzájárulnak, szemkárosodás, cukorbetegség, egészségünket, egészségének, károsodástól, immunitáshoz, zsírsavaknak, csökkentheti, karotinoidok, vizeletükben, rendszeresen, szívbetegség, párolt kelbimbó, keresztesvirágú zöldségek, rákos betegségektől, szövetek javításában, krónikus betegségek, rákos betegségek, tanulmány leírta, embereknél mutattak, antioxidáns erejét, tanulmány szerint, emésztőrendszer egészségét, pozitív hangulathoz, vérrögképződés megelőzése, csontok egészségének, kelbimbó hasznos, bőrben képződő,
|
|
|
|
párolt kelbimbó, keresztesvirágú zöldségek, rákos betegségektől, szövetek javításában, krónikus betegségek, rákos betegségek, tanulmány leírta, embereknél mutattak, antioxidáns erejét, tanulmány szerint, emésztőrendszer egészségét, pozitív hangulathoz, vérrögképződés megelőzése, csontok egészségének, kelbimbó hasznos, bőrben képződő, kollagén ragyogóvá, omega-3 zsírsavaknak, szívbetegség kialakulását, antioxidánsokban, fitonutrienseket, keresztesvirágú, antioxidánsként, elengedhetetlen, vércukorszintet, emésztőrendszer, karotinoidoknak, megakadályozzák, vérrögképződés, szívbetegségek, fenntartásában, immunválaszhoz, kelbimbósaláta, megelőzésével, linolénsavban, betegségektől, egészségünkre, növekedésében, növekedéséhez, fogyasztottak, baktériumokat, csontvesztést, hozzájárulnak, szemkárosodás, cukorbetegség, egészségünket, egészségének, károsodástól, immunitáshoz, zsírsavaknak, csökkentheti, karotinoidok, vizeletükben, rendszeresen, szívbetegség, kialakulását, termeléséhez, kockázatához, szervezetben, vegyületeket, kelkáposzta, zöldségeket, antioxidáns, kapcsolódik, hangulathoz, szabályozni, javításában, kockázatait, embereknél, bővelkedik, gyulladást, betegségek, megelőzése, kockázatát, vitaminnal, csökkentik, vérnyomást, vitaminban, hozzájárul, egészségét, varázsolja, vegyületei, jelentősen, alakulnak, tartalmaz, szolgálja, recepttel, tanulmány, vitaminná, megfelelő, zöldségek, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
75 db bejegyzés |
e év: |
582 db bejegyzés |
Összes: |
34593 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2280
- e Hét: 24570
- e Hónap: 46837
- e Év: 179391
|
|
|